Citroën dobrovolně přijde o perfektní odpružení, jeho blbost?

Citroen C5 | foto: www.autoroad.cz

Vzdát se hydropneumatického odpružení je velká škoda. Rozhodně se Citroën připravuje o jednu z velký výhod, kterou měl před svou konkurencí. A proč vlastně bylo odpružení Hydroactive tak unikátní?

Citroën se rozhodl ukončit výrobu a montáž svého hydropneumatického odpružení pojmenovaného Hydroactive. Unikátní a neobyčejně pohodlné odpružení vtisklo velkým Citroënům nezaměnitelný charakter. Zároveň se zasloužilo o nálepku pohodlných aut, které si Citroëny nesou dodnes.

I když jsou důvody ukončení výroby ospravedlnitelné a racionálního základu, nemůžeme se odprosit od názoru, že je to velká chyba, která může Citroën stát víc, než pár neprodaných C5. Byl to právě Hydroactive, proč mnoho zákazníků nešlo k Německé konkurenci pro limuzínu střední třídy. Teď přijdou o tento důvod a Německá náruč je přivítá velice vřele.

To je ale jen jedna strana mince. Tou druhou je sesterská značka DS, která plánuje velký luxusní sedan. Ptám se, bude stačit hezký design a punc luxusní značky? Nebo Hydroactive bude chybět.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy