Honda S660 je pro tento rok beznadějně vyprodaná

Honda S660 Mugen | foto: Honda

Na japonském trhu způsobila Honda S660 doslova poprask, protože první várka 8600 kusů sportovního malého vozu je pro tento rok již beznadějně vyprodána.

 

Člověk by si myslel, že většina aut byla předem objednána hlavně mladšími lidmi, ale ve skutečnosti čtyři z pěti zákazníků jsou ve věku více než 40 let. Většina z nich jsou věrní klienti a kupují roztomilé kupé jako druhé auto do rodiny, řekl mluvčí společnosti Misato Fukushima. Je to přesný opak situace s milovanou S2000, kdy jen jednomu z pěti kupců bylo přes 40 let.

Honda oceňuje, že má dlouholeté zákazníky, ale stále připouští, že není schopna přilákat mladší generaci. Mnoho mladých lidí v Japonsku totiž nemá pocit, že auto je velice efektivní věc vůči veřejné dopravě. Dalším důvodem jsou stagnující ročními příjmy, takže není mnoho lidí, kteří jsou ochotni koupit zcela nové auto.

Honda S660 Mugen | foto: Honda

Co se týče výroby, Honda otevře znovu objednávkové knihy počínaje říjnem a evropská verze by měla jít do výroby co nevidět. Ponese název S1000 a mohla by přijít s novým 1,0 litrovým turbomotorem o výkonu 127 koní. Japonská S660 má přitom motor o objemu 660 cm3 a výkonem 63 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy