Kia by ráda do pěti let přišla s novým sportovním vozem

kia gt4 stinger | foto: Kia Motors

Zatím co Hyundai odmítá stavbu sportovního vozu z důvodu tvrdé konkurence na tomto trhu, další jihokorejská automobilka, Kia, má na tuto problematiku zcela jiný pohled.

Dle informace, kterou přinesl britský magazín Autocar by Kia do konce současné dekády přišla s novým sportovním vozem. Ten by mohl být založený na základě konceptu GT4 Stinger.

Koncept Kia GT4 Stinger je prozatím nejagresivnějším konceptem, který kdy Kia navrhla. Je postaven jako sportovní kupé 2+2 s rozložením hmotnosti 52% vpředu a 48% vzadu. Pod jeho kapotou se nachází dvoulitrový čtyřválec s výkonem 315 koní.

Kia uvádí, že budoucí sportovní vůz bude nabízen celosvětově a jeho ceny by neměla atakovat astronomické hodnoty. Naopak, měl by být velice dostupný, aby se mohly náklady na jeho stavbu vrátit v co nejkratším čase.

Od roku 1996 se tak bude jednat o vůbec první ryze sportovní vůz značky Kia. V roce 1996 do roku 1999 totiž Kia vlastnila práva k výrobě kopie Lotusu Elan. Poté jsme se jediného sportovnějšího vozu značky Kia dočkali pouze v podobě hothatche Veloster Turbo.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy