Volkswagen Polo Original Special Edition - 40 let Pola se musí pořádně oslavit

Volkswagen Polo Original Special Edition | foto: volkswagen group

Kompatní hatchback Volkswagen Polo slaví tento rok 40. výročí a na jeho oslavu přichází výrobce s novou speciální edicí Original Special Edition.

Bylo to v roce 1975, kdy Volkswagen představil první generaci Pola a během prvních čtyř let se mu podařilo prodat více než 14 milionů kusů. Speciální edice přijde na trh v Německu a vyrobí se jí pouze 1000 kusů. Všechny budou v pětidveřové verzi a na výběr poskytne výrobcde šest motorů a dvě převodovky.

Výjimečnou je i medový lak karoserie Honey Orange, který není nabízen na žádném jiném modelu od Volkswagenu. Vozy budou mít boční zrcátka v barvě karoserie a zatmavená zadní světla. Nebudou chybět znáčky "Original" na prazích dveří a bocích karoserie.

Vůz vyjede na 16-palcových kolech Portago, speciální Polo je standardně vybaveno LED světlomety a má leskle černou masku chladiče spolu s řadou vychytávkech v kabině. Mezi se řadí hliníkové pedály a černo-oranžové kostkované čalounění sedadel. Ve výbavě nechybí automatická klimatizace a nebo samostmívající se vnitřní zpětné zrcátko.

Vůz přijde v Německu na 19,950 eur, což je v přepočtu 540 tisíc Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy