Kladivo na M4, Lexus RC pro chudé "pouze" s dvoulitrem

Lexus RC-F | foto: Lexus

Chtěli byste kladivo na BMW M4, ale nemáte na něj? Dostupnější verze je už na cestě a nebojte se, bude s ní zábava!

Lexus RC F je úžasné auto. Vidlicový osmiválec bez turba, špéra na zadní nápravě, osmistupňový automat, 473 koní ale také cenovka začínající dvěma miliony. Chcete takové auto, nepotřebujete nutně osmiválec, ale máte daleko nižší rozpočet? Lexus vám nyní jde na ruku s levnější alternativou.

Stále dosti lákavou alternativou. Protože dvoulitrový čtyřválec s turbodmychadlem a přímým vstřikováním není žádný slaboch. Výkon 245 koní a vypadá na papíře dobře a v reálu potrápí všechny Octavie RS. Maximum točivého momentu o hodnotě 350 Nm zase lehce rozhodí v zatáčce zadek. Powerslide bude skvěle řiditelný i díky samosvornému diferenciálu typu torsen.

Je libo dalších specifikací, tak prosím. Stovku pokoří za přijatelných 7,5 sekundy. Maximálně bude uhánět 230 km/h a kombinovaně by mělo usrkávat 7,2 litru na 100 km. I standartní RC s dvoulitrem dostane osmistupňový automat. Ve výbavě Sport můžete dostat již zmíněný samosvor, velké 19“ disky, adaptivní podvozek nebo odlišný design karoserie. To zní dobře, že.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy