Ford Mustang Apollo Edition - jednokusová specialita je prodána, za kolik se vydražila?

Ford Mustang Apollo Edition | foto: Ford

Americká automobilka s příchodem nové generace Mustangu slaví celkem velký úspěch, ovšem nyní byl prodán jeden extra zajímavý kousek.

Jedná se o jediný vyrobený Ford Mustang Apollo Edition, který se v aukci prodal za 230,000 dolarů. To je téměř o 200 tisíc víc, než stojí klasický Mustang GT. Edice Apollo Edition má unikátní černobílý exteriér s uhlíkovými vlákny, přední splitter, zadní difuzor a LED osvětlení podvozku. Auto má také sportovně laděné odpružení a 21-palcová kola Forgiato, za nimiž se skrývají šestipístkové třmeny brzd Brembo.

V interiéru se ocitly na míru vyrobené černé kožené sportovní sedačky, speciální prahové lišty s nápisem edice a zadní lavice dostala speciální kožený potah s logem vesmírné organizace NASA a logy z různých misí raketoplánu Apollo.  

O pohon se stará 5,0-litrový zážehový osmiválec, který byl navíc dovybaven kompresorem Ford Performance a a sportovním výfukovým systémem z nerezové oceli. To umožňuje motoru produkovat výkon 627 koní a 731 Nm točivého momentu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy