Čínská automobilka okopírovala další zavedený model!

Maska vozu i logo výrobce jsou takřka totožné s vozem Tesla Model S | foto: Youxia

Čínské automobilky již delší dobu zdárně kopírují evropské i americké modely. Nyní si ale řekli, že na trhu stále chybí pořádný elektromobil. Nebylo tak snadnější řešení, než okopírovat světově nejprodávanější vůz poháněný elektřinou - Teslu Model S.

Již řadu let jsme zvyklí na to, že čínské firmy se snaží přiživovat na úspěších evropských a amerických společností. Nikdo se tak nediví, že na pochybných tržnicích je nám nabízeno zboží s buď zcela totožnými či upravenými logy známých značek oblečení, bot, hodinek a vlastně téměř všeho na co si vzpomeneme.

Poslední dobou se začíná ale stále více diskutovat o kopírování známých automobilů. Čínské firmy totiž bez ostychu vyrábějí automobily, které jako by z oka vypadly Range Roverům, BMW, Mini a dalším zavedeným značkám. Automobilky s tím bohužel nemohou vůbec nice dělat, protože i přes evidentní kopírování designu i techniky rozhodl čínský soud pokaždé ve prospěch čínské strany.

Nyní se na trhu objevuje další taková kopie známého automobilu. Pro tentokrát se obětí stává slavná Tesla Model S. Její čínský ekvivalent nese jméno Youxia X. Design vozu naštěstí není stoprocentní kopií Tesly, ale například přední maska vozu nebo emblém výrobce na ní je naprosto alarmující.

Maska vozu navíc dokáže zářit stejně jako legendární automobil Pontiac Firebird TransAm z kultovního seriálu Knight Rider. To je hlavně proto, že hlavní designer vozu je obrovský nadšenec do tohoto seriálu. Dokonce i název palubního systému nese jméno KITT OS.

Interiér vozu Youxia X se od Tesly odlišuje zejména větší dotykovou obrazovkou. | foto: Youxia

Interiér je rovněž značně převzatý z Tesly. Jedinou změnu oproti originálu je větší dotykový display na středovém panelu.

Samozřejmě se jedná rovněž o elektromobil. Výkon motoru dosahuje hodnoty 360 koní a zrychlit z nuly na sto km/h dokáže za 5,6 vteřiny. Pokud by ale řidiči chyběl zvuk pořádného motoru, dokáže Youxia z reproduktorů simulovat zvuk osmiválce či dvanáctiválce.

Do výroby by se Youxia X mělo dostat již na konci roku 2016.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy