Volkswagen Golf R Variant Wolfsburg Edition - Chystá se speciální edice pouze pro trh v ..

Volkswagen Golf R Variant Wolfsburg Edition | foto: Volkswagen

Australské zastoupení značky Volkswagen uvádí na trh hodně zajímavou edici sportovního kombíku Golf R Wagon. Ta nese jmenovku Wolfsburg Edition a jak to tak vypadá, dočká se jí opravdu jen Austrálie.

Speciální edice Wolfsburg Edition se vyrobí v omezeném počtu kusů a každému z nich nebude chybět nic z postatných prvků pro výbavovou linii R. Snad jen elektrické panoramatické střešní okno bude možné dokoupit za příplatek.

A v čem se tedy dotyčná verze liší od té čistě evropské? V základu zde najdeme loga edice, černá litá 19-palcová kola, vyhřívaná přední sedadla v kůži Nappa, systém Spot Monitor a systém pro nouzové brzdění ve městě. Součástí standardní výbavy jsou i černé kryty zpětných zrcátek a střešní lišty. Ke všemu se přidává adaptivní tempomat a vůz může mít exkluzivní lak Oryx White Pearl.

Pod kapotou se Australané dočkají klasického zážehového čtyřválce o objemu 2,0-litry se sníženým výkonem 280 koní a točivým momentem 380 Nm. Ten spolupracuje se 6-rychlostním automatem DSG a pohonem všech kol 4Motion. Evropská verze přitom nabízí o 20 koní k dobru a tím pádem i lepší zrychlení z 0 na 100 km/h.

Edice Wolfsburg Edition vyjde ve verzi hatchback na 56.990 australských dolarů, zatímco za kombi Variant požaduje výrobce o dva tisíce víc.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy