Subaru XV prošlo faceliftem, co se vše změnilo?

Subaru XV (2015) | foto: Subaru

V roce 2014 prošlo Subaru XV modernizací a přesně po roce tu máme další várku změn, které se ovšem nedotkly motorizací.

Zmodernizované XVčko se dostane do prodeje v Česku v lednu roku 2016 a jeho současné provedení dostalo lepší kultivovanost, dokonalejší jízdní vlastnosti a tak svežejší design kabiny. Při posazení do kabiny uvítá řidiče lepší grafika přístrojového štítu s novým palubním počítačem a displejem LCD.

Pokud si náhodou zvolíte verzi s automatickou převodovkou Lineartronic, XV nabídne nový volič převodovky. Po vzoru dalších sourozenců přibyl i palubní systém Starlink se sedmipalcovým dotykovým displejem. Díky tomu se do výbavy dostala i zadní parkovací kamera se zorným úhlem 160°.

Co se týče lepšího jízdního komfortu, omlazené Subaru dostalo lepší pružiny, jenž mají zajistit dokonalejší kontakt kol s vozovkou. Do kabiny se přitom má dostávat méně vibrací a tím má být cestování na palubě XV klidnější. Technici Subaru také zapracovali na převodu řízení a zkrátili jej o deset procent. Krajní polohy tak od sebe dělí pouze 2,8 otáčky volantem.

Jedinou oblastí kam změny neprosákly, je kapota motoru. V nabídce tak bude stále benzínové XV 1.6 a 2.0i a také XV s dvoulitrovým turbodieselem, který bude i nadále spojen výhradně s manuální šestistupňovou převodovkou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy