Dva brutální koncepty BMW na letošní Pebble Beach

BMW 4 | foto: BMW

Dva brutální koncepty s přímou vazbou na sériovou výrobu představí BMW v Americe. Máme se na co těšit…

Proč by dvě taková auta ukázalo BMW v Americe na nepříliš známé události? Protože právě slaví čtyřicet let od příchodu na Severoamerický trh. Proto právě teď ukáže dva důležité koncepty. Můžeme to označit za dárek k výročí, který si BMW nadělí sama sobě.

Prvním z dvojice představených konceptů bude souviset s chystanou M2. O ní se už hodně namluvilo a napsalo. Mimo jiné i to, že zřejmě bude mít řadový šestiválec o objemu 3,0 litru, který bude plněný turbodmychadlem.  I o výkonu se mluvilo, konkrétně o hodnotě 370 koní (272 kW) a maximu točivého momentu 465 Nm (s overboostem až 500 Nm). Dokonce zazněly i čísla zrychlení na stovku (údajně 4,5 sekundy) a maximální rychlosti s M drive paketem (270 km/h).

Druhý koncept bude poodhalovat M4 GTS, která dorazí ještě letos. Ta by měla být o nejméně 100 kg lehčí, než klasická M4. Bude pouze dvoumístná a zadní lavice zcela zmizí. Přičemž „závodní“ klec bude k dispozici za příplatek. Její šestiválec s dvojicí turbodmychadel má po vzoru techniky z M4 MotoGP Safety Car, mít až 500 koní výkonu (386 kW).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy