Shelby oživí legendární závoďák Daytona Coupe!

Shelby American 50th Anniversary Daytona Coupe | foto: Shelby American

Dnes patří Daytona Cobra Coupe k sběratelskému zlatu, je jich na celém světě jen pět. Shelby American se však rozhodla oživit tuto legendu.

Letos uběhne padesátý rok od vítězství v mezinárodním šampionátu GT, kde Daytona Cobra Coupe porazila všechny soupeře včetně legendárního Ferrari. K tomuto výročí se Shelby American rozhodlo vytvořit sérii padesáti aut, které budou postaveny podle originálních nákresů. Dle slov automobilky, mají být všechny vyrobené kousky konstrukčně i rozměrově shodné s originálem.

Dále tedy můžeme počítat s rámem z ocelových trubek, listové pružiny, volant s dřevěným věncem nebo místo bočních skel plexisklo. Zároveň určitá technika musí být jiná. Respektive modernější. Kotoučové brzdy, silnější rám a karoserie (levnější bude z laminátu, dražší z hliníku stejně jako originál), kožený interiér a lepší izolace.

Cena není lidová. Za nejlevnější verzi Daytony Coupe, zaplatíte v přepočtu 4,67 milionu korun. Dražší verze s hliníkovou karosérií vyjde na 9,1 milionu korun. To ale ještě nepočítáme do ceny pohonné ústrojí.  Prodejci vás tak spojí s techniky od Shelby, kteří vám nabídnou 4,7 litrový osmiválec s výkonem 500 koní. Mají ale ještě silnější sedmilitrovou alternativu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy