Nová Honda NSX se už prohání po USA, zatím jen ve dvou exemplářích

honda nsx | foto: Honda

Za pár měsíců by konečně měl být odstartován prodej nové generace Hondy NSX, která byla v 90.letech ikonou sportovních vozů. V USA se už navíc po silnicích prohání dva první vyrobené exempláře, na kterých se budou dolaďovat poslední úpravy týkající se jízdního komfortu a brzd.

Za pár měsíců by konečně měl být odstartován prodej nové generace Hondy NSX, která byla v 90.letech ikonou sportovních vozů.  V USA se už navíc po silnicích prohání dva první vyrobené exempláře, na kterých se budou dolaďovat poslední úpravy týkající se jízdního komfortu a brzd.

Vůz bude sjíždět z linky v americkém Ohiu a dva nafocené kusy vyrazily na americké turné, na kterém technici Hondy získají data z reálného provozu. Hlavní náplní závěrečných testů jsou mimo jiné zkoušky akcelerace i decelerace na veřejných silnicích. Honda také neponechá nic náhodě a bude zkoumat, jaké množství hluku se dostane do kabiny a dle toho případně poupraví množství tlumících materiálů v kabině.

O pohon nástupce japonského kultovního supersportu se bude starat hybridní ústrojí, které zahrne 3,5-litrový přeplňovaný zážehový šestiválec a tři elektromotory. Novodobé NSX dostane pohon všech kol a bude disponovat výkonem okolo 550 koní. V roce 2018 pak čekejme, že dorazí přiostřená verze Type-R, jenž dostane vyšší výkon a zhubne pár kil na své váze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy