Mini opravdu stojí o Superleggeru. Víme kdy dorazí!

FOTO: Mini Superrlegera stále nemá svou budoucnost jasnou. | foto: BMW Group

Mini Superleggera se s největší pravděpodobností opravdu dočká své sériové podoby. Kdy tomu bude a více technických specifikací se dočtete v následujících řádcích.

Nedávno jsme vám přinesli informaci, že britská automobilka Mini stále zvažuje výrobu dvousedadlového sportovní roadsteru, který by vycházel z konceptu Superleggera. Magazín AutoCar nyní přichází s informací, že Mini je odhodlané takový vůz opravdu postavit.

FOTO: I přes oslnivý design seBritský roadster s elektrickým pohonem zatím netěší přílišnému nadšení | foto: BMW Group

Novinka v portfoliu Mini, by měla přímo konkurovat modelu japonské Mazdy MX-5. Šéf Mini, Peter Schwarzenbauer, v rozhovoru pro AutoCar uvedl, že jeho podřízení již tvrdě pracují na tom, aby se Superleggera dostala co nejdříve na silnici. AutoCar konkrétně uvádí, že bychom se mohli Superleggery dočkat na již v roce 2019.

FOTO: Superleggera je na první pohled velice hrdá na svůj původ, všimněte se zadních lamp, které připomínají britskou státní vlajku | foto: BMW Group

Vůz bude podle všeho postaven na zkrácené platformě UKL, kterou využívá i současné generace hatchbacků Mini.

Co se týče motorizace, jsou očekávány tříválcové i čtyřválcové varianty benzínových a dieslových motorů s objemy od 1,5 do 2,0 litrů. Výkonnostní spektrum se pohybuje od nejslabší verze 134 koní až k verzi John Cooper, která bude disponovat 227 koňmi.

Hovoří se ale i o tom, že vůz bude využívat benzínovo-elektronický plug-in hybridní motor s výkonem 216 koňských sil a pohonem všech čtyř kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy