DS pracuje na vrcholném modelu. Máme podrobnosti!

DS9 (koncept) | foto: Citroën

Luxusní odnož Citroënu chce konečně vyrobit vlajkovou loď, hodnou tohoto označení. Má to ale pár chybiček.

DS rádo kouká po prémiovém segmentu. Ač se této značce (ano dnes už samostatná značka) daří například v Číně, na starém kontinentu jí to moc nejde. Ostrými lokty, tedy především ostrými liniemi, chce bojovat proti zavedené konkurenci z Německa a popřípadě Velké Británie.

Do čela armády svých bojovníků chce postavit velký sedan, který půjde po krku vyšší střední třídě mezi prémiovými automobilkami. Jasně, my DS fandíme. Líbí se nám jejich myšlenka znovuzrozeného DS s odkazem na jeho slávu a třeba DS3 je skvělé auto.

Jenže už před nějakou tou dobou se Citroën rozhodl s ukončením výroby hydropneumatického odpružení hydractive. Tudíž i takový prémiový sedan DS8 (jak se zřejmě bude jmenovat) bude na klasických tlumičích s pružinami. Kdo kdy jel s Citroënem s hydroactivem, moc dobře ví, jak krásně komfortní jízdu nabízí. A to je dle nás daleko silnější zbraň, než ostré linie.

Je to tedy docela ambiciózní plán, který má už teď jednu výraznou chybu. Jak to dopadne nevíme, ale připomeňme si neúspěch velkého sedanu C6, který byl z ekonomické stránky velikým přešlapem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy