Mercedes provedl aktualizace u modelů CLA a GLA 45 AMG, co se změnilo?

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake | foto: Mercedes-Benz

S příchodem faceliftovaného Áčka od Mercedesu netrvalo dlouho a máme tu i jeho vylepšené bratry v podobě CLA 45 AMG, CLA 45 AMG Shooting Brake a GLA 45 AMG.

Mercedes-Benz pro ně připravil řadu technických vylepšení, mezi které se řadí podstatně upravený 2,0-litrový čtyřválec. Ten totiž posílil z původního výkonu 360 koní a 450 Nm na 381 koní a 475 Nm točivého momentu.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG | foto: Mercedes-Benz

Kromě toho přibyla i inovovaná automatická převodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7, která nyní přichází s kratšími jednotlivými převodovými stupni. K dispozici je také nový otočný ovladač systému AMG Dynamic Speed, jenž dává řidiči na výběr ze 4 jízdních režimů: Comfort, Sport, Sport + a Individual.

Za příplatek 2,618 eur přidá Mercedes-Benz balíček AMG DYNAMIC PLUS, který přináší mechanický samosvor na přední nápravě a sportovní podvozek. Dále je tady i paket AMG Ride Control s upraveným podvozkem a adaptivními tlumiči, který navíc dodá převodovce ostrý jízdní režim Race.

Mercedes-Benz CLA 45 AMG | foto: Mercedes-Benz

Všechny modely jsou již k dispozici na objednávku a na domácím trhu v Německu požaduje výrobce 56,673 eur za CLA 45 AMG, zatímco za jeho praktičtějšího a uhlazenějšího bratra Shooting Brake si naúčtuje 57,268 eur. Pokud jde o GLA 45 AMG, ten je oceněn sumou 56,168 eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy