Volvo koupilo úpravce svých modelů Polestar, co to přinese?

Volvo S60 Polestar | foto: Volvo

Volvo je jedna z mála automobilek, která koupila úpravce svých modelů.

Teď vás možná napadá, že Volvo k tomuto nákupu vedl strach, že Polestar začne konkurovat svými upravenými modely samotné automobilce. To je ale lichá myšlenka. Pro Volvo hraje Polestar důležitou roli už hodně dlouho. Nyní ale dopomůže s vývojem nových modelů.

Konkrétně přidá ruku k dílu při vývoji výkonných elektromobilů. Však má Polestar dost zkušeností. Nejdříve upravoval silniční auta na závodní speciály, pak začal dělat ostré verze S60 a V60, které byly známé po celém světě. Teď může své zkušenosti přetavit do sériových modelů, tedy spíše elektrických a hybridních modelů.

Nyní všichni zaměstnanci (už pracující pod Volvem) mají nový úkol. Pracují na hybridní verzi XC90, která bude mít stejný výkon jako u motorizace T8, ale bude mít pod kapotou jen dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec a elektromotory. Celkem má mít kombinovaný výkon 293 kW.

Už teď je ale jasné, že bude výrazně dražší než verze T8, takže bude mít smysl jen na trzích, kde jsou hybridní vozy dotované vládou, popřípadě granty z Evropské Unie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy