VIDEO: Ford vzdává poctu programu Apollo jedinečným Mustangem

Ford The Apollo Mustang je zaručeně nepřehlédnutelný | foto: Ford Motor Company

Ford připravil speciální edici Mustangu -The Apollo. Ta vzdává samozřejmě hold vesmírnému výzkumnému programu Apollo, díky kterým se lidé mohli poprvé projít po jiném kosmickém tělesu než po planet Zemi

 Americká automobilka Ford je známá pro svůj patriocismus. To dosvědčuje i mnoho speciálních verzí vozu Mustang, které oslavují slavné americké letouny a piloty. Tyto vozy ale nejsou postaveny pouze jako položka do muzea Fordu. Každý takový jedinečný vůz je totiž vydražen v aukci ve městě Oshkosh. Zisk z této aukce poté putuje na fond pro podporu budoucích pilotů.

Letos se jedná již o 16. aukci, kterou Ford tímto způsobem podporuje. Vůz, který bude dražen tento rok nese jméno The Apollo Mustang. Je tak více než jasné, že se jedná o poctu slavnému vesmírnému programu Apollo, díky kterému se lidé poprvé prošli po Měsíci.

Tento vůz je postaven na základě sériového Mustangu GT. Pod dlouhou kapotou ukrývá masivní pětilitrový motor V8, který byl opatřen turbem. Nyní tak produkuje výkon až 627 koňských sil. Vůz navíc získal i zcela nový výfukový systém, nižší a tužší podvozek, výkonné brzdy Brembo, jednadvacetipalcová kola Forgiato, aerodynamický paket obsahující přední splitter, zadní difuzor a křídlo.

Tento vůz bude prodán již 23. července. Pokud milujete Mustangy a rádi byste měli ve své garáží něco opravdu jedinečného, je The Apollo Mustang stvořen právě pro vás.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy