Brutální HSV ClubSport R8 25th Anniversary. Co nabídne tato limitovaná australská raketa? (+ video)

Holden ClubSport R8 25th Anniversary | foto: Holden

Australská společnost HSV se specializuje na úpravu automobilů značky Holden. Nyní přichází s limitovanou edicí rakety ClubSport R8.

 HSV je zkratka pro slova Holden Special Vehicles. Po zaznění tohoto názvu většině lidí dojde, že se jedná o speciální oddělení australské automobilky Holden, která promění rodinný sedan, určený k odvozu dětí do školy, na rozzuřené driftující monstrum, jenž si dává sadu pneumatik ke snídani.

Nejnovější dílo HSV nese jméno 25th Anniversary Clubsport R8. Jedná se o limitovanou edici ostrého sedanu ClubSport R8, který odkazuje na 25. výročí prvního použití jména ClubSport. Vůz je postaven na už dost působivém ClubSportu R8. To znamená, že se pod kapotou ukrývá čtvrtá generace osmiválce s výkonem 455 koní. Tento výkon je pak na zadní kola přenášen šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou.

Speciální edice 25th Anniversary je vybavena lehkými hliníkovými koly o velikosti 20“, která jsou speciálně navržena pro tento model. Dalším exklusivním doplňkem, pro tuto edici, je zadní spoiler a černé doplňky, jako například kryty zpětných zrcátek nebo zvýrazněná koncovka výfuku.

Výroba HSV 25th Anniversary Clubsport R8 se rozeběhne již v průběhu července. Vyrobeno bude pouze 108 kusů a jejich cena je stanovena na 73 290 dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy