Lexus plánuje po deseti letech vzkřísit název SC. Jakému vozu bude přiřčen?

Koncept Lexus LF-LC bude sloužit jako předloha pro chystané kupé. | foto: Lexus

Název Lexus SC byl poprvé použit již v roce 1991. Pak se objevil v roce 2001 a nyní to vypadá, že ho Lexus opět vzkřísí pro budoucí model.

Jsem přesvědčen, že naprosto všichni fanoušci pořadu Top Gear znají dobře Lexus SC z roku 2001. Čtenářům, kteří nejsou příznivci Jeremyho Clarksona, Jamese Maye a Richarda Hamonda situaci osvěžím. Jedná se o dvoumístné coupé, které bylo světu představeno na Ženevském autosalonu roku 1999. Hlavní ale je (alespoň pro nás fanoušky Top Gearu), že Lexus SC430 byl na speciálním DVD, které moderovala dvojice Clarkson a May, vyhlášen jako úplně nejhorší auto v historii lidstva.

A právě název tohoto kupé, které svým vzhledem mělo připomínat jachty, kotvící v jihofrancouzských přístavech, bude vzkříšen a přiřčen novému vozu v portfoliu Lexusu.

S touto informací přichází server AutoBlog.com a dodává, že se bude jednat o velké dvoumístné kupé konkurující velikánům jako jsou Mercedes SL nebo BMW řady 6.

Vůz bude vycházet z konceptu LF-LC. Srdcem vozu se pravděpodobně stane pětilitrový motor V8 s výkonem 467 koní, kterým je v současnosti osazen model RC F. Také se ale objevují spekulace, že by nové kupé mohl být poháněno novým motorem V6 s hybridní technologií.

Na trhu bychom se této novinky mohli dočkat již v roce 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy