Nissan představil brutální Juke-R 2.0 s výkonem 600 koní

Dnes byl představen Nissan Juke-R druhé generace | foto: Nissan ČR

Je tomu již 5 let od uvedení Nissanu Juke na trh. Za tuto dobu získla mnoho příznivců a jak to bývá i mnoho odpůrců. V roce 2011 se pak zjevila verze Juke-R. Ta překvapila hlavně tím, že se jednalo o první supersportovní crossover na světě. Vložit motor z mocného GT-R do kompaktního crossoveru se zdálo jako šílenost.

Nissanu tento odvážný krok přesto vyšel a nyní přichází s druhou generací tohoto modelu. Ten vychází z Juke modelové řady 2015. Pod kapotou ukrývá rovněž motor z vozu GT-R. Jenže ne jen tak z obyčejného, ale přímo z GT-R Nismo. Díky tomu disponuje tento crossover výkonem 600 koní.

Značných změn se dočkal i exteriér. Kvůli chlazení tak výkonného motoru musely být zvětšeny chladící otvory v přední masce až na dvojnásobek, oproti předchozí generaci. Dále je většina dílů karoserie nyní vyrobena z karbonových vláken a design kol byl převzat rovněž ze supersportu GT-R.

To co změnou neprošlo je interiér. Ten věrně kopíruje svého předchůdce a jedinou změnou je černé obložení střechy. Při starém také zůstává jediné dostupné barevné provedení. To sice matně černá barva, která k vozu skvěle pasuje.

Své premiéry se vůz dočkal v britském Goodwoodu, kde bude po zbytek Festivalu rychlosti vystaven v boxu supersportovních vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy