Land Rover slaví, byl vyroben dvoumiliontý Defender!

Land Rover Defender s výrobním číslem 2 000 000 | foto: jaguar land rover

Land Rover Defender je na světě již od roku 1947. Nyní se dočkal dvoumiliontého vyrobeného vozu a automobilka toto jubileum náležitě oslavila.

Málokterý vůz se může pochlubit tím, že se vyrábí již od roku 1948. Jedním z těch, které takové štěstí mají je Land Rover Defender. Již při svém příchodu definoval měřítka pro segment teréních vozů a to se mu daří po celých dlouhých 67 let. Za tuto řádku let se stal jedním z nejoblíbenějším offroadem.

A není tomu dávno, co se Defender dočkal svého jubilejního dvou miliontého vyrobeného vozu. Tuto událost pojala automobilka Land Rover velice slavnostně. Vůz se sériovým číslem 2 000 000 nebyl postaven obyčejnými dělníky, ale celebritami. Land Rover sezval televizní moderátory, automobilové závodníky, a další slavné osobnosti, které kdy měli s Defenderem dočinění. Tyto osobnosti se osobně podíleli na stavbě tohoto jedinečného vozu.

Ten poputuje 16. prosince do slavné aukční síně Bonhams. Výtěžek z této aukce poputuje na podporu Mezinárodní federace společnosti Červeného kříže a Červeného půlměsíce a nadace Born Free.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy