Morgan představil ve světové premiéře svůj nový elektromobil

Morgan EV3 by se do výroby měl dostat již na konci roku 2016 | foto: Morgan

Včera se v celosvětové premiéře představil nový elektřinou poháněný Morgan EV3. Tato premiéra probíhala ve Lhotě u Dolních Břežan, kde sídlí české zastoupení Morganu.

Dnes, v sobotu 20. června, se koná již 4. ročník tradiční Jízdy slunovratu. Jedná se o jízdu historických automobilů a motocyklů pravidelnosti do vrchu na trase Praha 5 Zbraslav – Dolní Břežany. Tato událost probíhá letos pod záštitou britského velvyslanectví a možná i to je důvod, proč si zrovna před touto akcí britská automobilka Morgan připravila rozsáhlou výstavu svých vozů, včetně jednoho překvapení.

Včera se totiž v celosvětové premiéře představil nový elektřinou poháněný Morgan EV3. Tato premiéra probíhala ve Lhotě u Dolních Břežan, kde sídlí české zastoupení Morganu.

Vůz se stále drží stávajícího designu známého Marganu 3 Wheeleru. Výraznou změnou je ale fakt, že na přídi vozu již nenajdeme charakteristický vzduchem chlazený dvouválec, ale pouze malou elektrickou baterii. Elektrický motor by měl být schopen dosáhnout výkonu až 101 koní. Hmotnost by pak neměla překročit 450 kg. To znamená, že je verze „zero emision vehicle“ výkonnější a dokonce i lehčí než benzínová verze této tříkolky.

Vůz je zatím stále ve vývoji a jeho podoba se tak může ještě změnit. Do výroby by se totiž podle odhadů výrobce měl dostat až na konci roku 2016. K vidění bude vůz ještě dnes na zmíněné Jízdě slunovratu. Po té se vůz přesune a bude vystavován na Festivalu Rychlosti v Goodwoodu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy