Mercedes-Benz GLC je venku a my víme všechno!

Mercedes Benz GLC | foto: Mercedes-Benz

Lehčí výkonnější, úspornější a modernější. Nové GLC půjde po krku Audi Q5 a BMW X3.

Po dlouhých sedmi letech se GLK dočkalo nástupce. Ten již nese nové označení, které má zlepšit orientaci zákazníků v modelové nabídce. Nové GLC je lehčí, větší, úspornější a výkonnější, prostě přesně takové, jaké jsme jej očekávali.

Mercedes Benz GLC | foto: Mercedes-Benz

Hranaté GLK je už dávno minulostí. Mercedes nyní láká na oblé tvary a výrazné linky. Všechny designové prvky známe například z GLE Coupé, nebo z nového GLE tedy dříve ML.

GLC standardně nabízí selektivně pasivní tlumiče Agility Control, které reagují na změnu povrchu. Za příplatek bude k dispozici i vzduchový podvozek Airmatic, který umožní manipulovat se světlou výškou. Tu půjde snížit o 15 mm a zvýšit dokonce o 50 mm.

Zatím se hovoří o dvou agregátech. Prvním je dobře známý vznětový čtyřválec o objemu 2,1 litru a výkonu 125 kW (verze GLC 220d) silnější alternativa nese označení GLC 250d, která disponuje 150 kW výkonu.

Další v nabídce bude hybridní ústrojí. Pluq-in hybrid s označením 350e bude spojovat dvoulitrový turbomotor o výkonu 155 kW a elektromotor s výkonem 85kW. Jeho spotřeba se bude pohybovat někde okolo 2,5 litru na 100 km. Vrcholem nabídky bude GLC 450 AMG s výkonem okolo 270 kW.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy