Již zítra představí Mercedes nové GLC

Oficiální skica chystaného Mercedesu GLC | foto: Mercedes passion blog

O chystaném Mercedesu GLC toho zatím nevíme mnoho. To se ale brzy změní. Vůz bude totiž slavnostně představen již zítra. Do té doby se můžeme kochat oficiální skicou,kterou automobilka vydala.

To, že oficiální představení nového crossoveru od Mercedesu, GLC, je oznámeno na 17. června je vcelku známý fakt. Ostatní informace si ale Mercedes bedlivě střeží a jediné informace, které jsou známy, jsou pouze dohady a odhady.

Nyní ale Mercedes poodhaluje podobu této novinky. Oficiálně totiž vydal skicu zmíněného vozu. Základní design je převzatý z diskutovaného konceptu GLC Coupe, který se představil letos v čínské Šanghaji. Vlno diskuse tento koncept vyvolal především kvůli střešní linii, které na celý vůz vrhala nálepku, kopie BMW X4. Jak nám ale zveřejněná skica napovídá, střecha je jednou z mála věcí, které si sériové GLC od svého koncepčního protějšku neodneslo.

Mercedes se chlubí také tím, že vůz bude využívat systém vícekomorového vzduchového odpružení, tzv. Air Body Control, který je v tomto segmentu velice unikátní. Dalším tahákem bude stálý pohon všech kol 4MATIC.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy