Honda plánuje malý sporťák založený na NSX

Acura NSX se stane předlohou pro chystanou novinku Honda | foto: Honda

Acura NSX se dočká menšího sourozence od Hondy. Ten bude konkurovat Caymanu a Alfě 4C. Pod kapotu dostane hybridní pohonný systém a až 400 koní.

Hypersport NSX vyvolal při svém příchodu na scénu značný rozruch. Nejen, že se jedná o pokračovatele vozu, který miloval i slavný Aerton Senna, ale je to i první supersport na světě, který designovala žena. Díky této hybridní raketě se tak stala značka Acura skloňovaným pojmem ve všech motoristických médiích na dlouhou dobu.

Nyní se zdá, že mateřská Honda je tak trochu žárlivka a ráda by získala nějakou pozornost i pro sebe. To se jí nedávno podařilo s nekompromisním hothatchem Civic Type R, jenže to Hondě není dost.

Server CarAndDriver.com přinesl exklusivní zprávu o tom, že Honda již pracuje na dvoumístném superautě s motorem uprostřed. Bude se jednat v podstatě o zmenšené NSX.

Motor bude přejatý z již zmíněného Type R. Dočká se ale úprav, po kterých bude tento přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec VTEC disponovat až 330 koňskými silami. Po přičtení výkonu z tzv. systému sports hybrid, který si novinka vypůjčí od svého „velkého bratra“, by měl pak vůz dosahovat výkonu celých 400 koní.

Aby vůz dokázal držet krok se svými soupeři v segmentu menších superaut, jako je například Porsche Cayman, je nezbytné, aby vůz nebyl žádný tlouštík. Proto bude konstrukce postavena výhradně z hliníku a uhlíkových vláken.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy