Nová konkurence pro Caterham - Toyota chystá otevřený sporťák

Do světa otevřených sporťáků přichází nový velký hráč. Jedná se o největší automobilku světa a podle všeho se máme rozhodně na co těšit.

Ve světě automobilů určeného pro zábavné dovádění na okruhu si stále drží jistý monopol vozy, které svou stavbou vycházejí z legendárního Lotusu 7. Na ty se specializuje hlavně automobilka, která se do nedávna účastnila i Formule 1 – Caterham. V poslední době ale i taková nesmrtelná klasika, jako je Caterham ztrácí pevnou půdu pod nohama. Ohrožují ho zejména menší společnosti, jako jsou například Ariel, BAC, KTM a další. Nyní ale do tohoto segmentu plánuje vstoupit mnohem větší hráč. 

Tím je rovnou největší světový výrobce automobilů – Toyota. Server AutoExpress.co.uk přichází s informací, že tento japonský výrobce představí na autosalonu v Tokyu koncept otevřeného, třísedadlového sporťáku s centrální pozicí řidiče. S největší pravděpodobností bude vůz poháněný čtyřválcovým motorem o obsahu 1.5 litru. Ten vyvine výkon cca 100 koní, což při hmotnosti nižší než 700 koní a pohonem zadních kol, zní to jako recept na dobytí Caterhamu.

Pokud se vůz na zmiňovaném tokijském autosalonu dočká pozitivních reakcí, je pravděpodobné, že by se do dvou let mohla objevit produkční verze, která by se na trh dostala již v roce 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy