Retro kráska z Itálie - Maserati Mostro Zagato Coupé

Maserati | foto: Maserati

Karosárna Zagato včera oficiálně představila vůz k oslavě stého výročí založení Maserati. Design z roku 1957 a V8 pod kapotou. Tomu se říká pořádný narozeninový dárek.

V prosinci 2014 oslavila slavná italská automobilka s trojzubcem ve znaku své jubilejní sté narozeniny. To už je pořádný důvod k oslavě, a proto nyní přichází další slavný pojem z Itálie s narozeninovým dárkem. Karosárna Zagato včera oficiálně představila vůz Maserati Mostro Zagato Coupé.

Toto monstrum po designové stránce navazuje na ikonické Maserati 450S Coupé Zagato, které v roce 1957 reprezentovalo značku na slavném závodu 24 Le Mans.

Pod svou dlouho kapotou Mostro ukrývá motor, který byl vyvinut ve spolupráci s Ferrari, o objemu 4,2 litrů s osmi válci seřazenými do V. V útrobách karbonového monocellu nalezneme šestirychlostní, manuální převodovku. Ta posílá výkon samozřejmě na zadní 19“ kola.

Výkon ani technika ovšem u tohoto vozu není to nejpodstatnější. To, co je důležité je již zmíněný retro design. Při pohledu na vůz z jakéhokoli úhlu, jsem naprosto okouzlen čistotou jeho linií, ohromně dlouhou kapotou a kombinací dnes už přežitých zaoblených tvarů s moderními prvky, jako jsou například vyklápěcí dveře nebo masivní zadní křídlo. Uvědomuji si, že design je silně subjektivní, ale sám za sebe dávám Mostru po designové stránce 6 hvězdiček z pěti.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy