Toyota Hilux 2016 - ještě odolnější

Toyota | foto: Toyota

Toyota představuje novou generaci vlajkové lodě svých pick-upů. Nový Hilux oproti předchozí generaci narostl a stal se prý ještě odolnějším a spolehlivějším než jeho předchůdce.

Toyota Hilux, patří mezi nejlépe se prodávající pick-upy na celém světě. Poprvé byla představena již roku 1968. Nyní byla v Bangkoku celosvětově představena již osmá generace této legendy. V průběhu října by se měl Hilux začít prodávat na trhu v Austrálii. O zbytku světa zatím nebylo nic řečeno.

To proč se tento vůz stal legendou je jeho odolnost a spolehlivost. Jen si vzpomeňme na bláznivé kousky Top Gearu při pokusu Hilux zničit. Ten je vždy překvapil, když i po extrémním namáhání, například když byl vůz nechán na pospas moři po celou noc, vždy nastartoval a nenechal se vyvést z míry.

Vývojáři Toyoty chtěli tuto stránku Hiluxu ještě povýšit a proto cestovali napříč celým světem, aby zjistili zpětnou vazbu od zákazníků a i to, jak se bude vůz chovat v různých klimatických podmínkách. 

Novinka narostla oproti předchůdci o zanedbatelných 7 cm. Důležitější je, že se zvětšila palivová nádrž, která již v dřívější generaci patřila mezi ty objemnější.

Nový Hilux také slibuje širokou nabídku příplatkové výbavy a pohodlí, které se zatím do vozů určených primárně pro práci nedostává tolik jako do luxusnějších SUV.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy