Hyundai Santa Cruz dostane zelenou

Hyundai | foto: Hyundai

Ředitel amerického sekce automobilky Hyundai Dave Zuchowski potvrdil, že je pravděpodobné, že bychom se mohli v blízké budoucnosti dočkat produkční verze konceptu Santa Cruz.

Na letošní, Severoamerické mezinárodní motor show v Detroitu, představila jihokorejská automobilka Hyundai nový koncept Santa Cruz Crossover Truck Concept. Jak již z názvu vyplývá, jedná se o kombinaci crossoveru a pick-upu. Což je vlastně brilantní tah. Tak zvaný B-segment je nejrychleji rostoucí automobilový trh, jak v USA, tak po celém světě. Spojené státy jsou pak proslulé svou oblibou pick-upů, které jsou pro obyvatele stejně důležité jako státní vlajka.

Sám ředitel americké sekce Hyundai řekl v rozhovoru pro TheDetroitBureau.com: „Je zde velká pravděpodobnost, že dostaneme zelenou pro výrobu pick-upu. Jedná se o rostoucí segment, také z něj chceme něco pro sebe.“

Santa Cruz, jakožto moderní „náklaďáček“ slavil úspěch především v řadách mladších zákazníků. Vypadá sice jako typický městský crossover, ale na rozdíl od své konkurence může nabídnout mnoho prostoru na zadní korbě. Může se z něj tak stát ideální vůz pro surfaře a další mladé sportovce.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy