Top Gear Magazin vyzkoušel nový Ariel Nomad

Ariel | foto: TopGear

Ariel se nezapomenutelně zaspal do dějin motorismu se svými modely Atom a Atom V8. Mnoho slavných osobností včetně Jeremyho Clarksona se vyjádřili v tom smyslu, že Atom je to nejlepší v čem kdy seděli. Nyní Ariel přichází s terénní novinkou Nomad.

Britská společnost Ariel Motor Company byla založeno roku 1991. Svým jménem navazuje na veleslavného výrobce motocyklů Ariel Motorcycles. Tento výrobce byl známý pro jedny z nejlepších motocyklů své doby a moderní vozy Ariel se snaží na tuto tradici navázat a nutno říci, že se jim to více než daří.

V době, kdy byl vydán Ariel Atom, znalo firmu pouze několik málo lidí. Dnes je Ariel známý po celém světě a jejich zákaznická základna se neustále rozrůst geometrickou křivkou. Po svém okruhovém voze nyní přichází automobilka s vozem ze zcela opačného soudku s názvem Nomad.

Nomad má s Atomem společnou trubkovou konstrukci šasi, náhon zadních kol a velice nízkou hmotnost. Vůz váží pouhých 670 kg. Díky této váze dokáže 2,4 litrový motor Honda rozhýbat vůz z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy.

V přiloženém videu si Nomada vzal na paškál britský Top Gear Magazin. Video sice neoplývá akčností, jak jsme od TG zvyklí, ale i tak je radost sledovat jak Nomad s ladností překonává terénní nerovnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy