Porsche vytasilo novou zbraň na okruhy

Porsche | foto: Porsche

Porsche vyvinulo nový závodní vůz pro světový šampionát vozů třídy GT3. Ten vychází ze sériového vozu 911 GT3 RS. Slibuje výkon 500 koní a velice nízkou hmotnost.

Na základě oblíbeného modelu Porsche 911 GT3 RS vznikl ve Stuttgardských dílnách nový závodní speciál 911 GT3 R. Ten je určen pro světovou závodní sérii GT3.

Vůz se pyšní kompletně přepracovanou aerodynamikou oproti předešlé verzi. Proměnou prošlo také zavěšení kol. Karoserie je nyní takřka celá vyrobena z uhlíkového vlákna. Což společně s polykarbonátovými okny napomáhá značné redukci hmotnosti. Výrobce uvádí, že vůz váží 1 220 kg a to včetně plné bezpečností nádrže, která má objem 120 l. To je o rovných 12 litrů více než v případě předchozí generace.

Okruhovou 911 pohání vodou chlazený řadový šestiválec s objemem 4 litry a výkonem atakujícím hranici 500 koní. Tento výkon je distribuován pomocí nové, šestistupňové převodovky.

Pokud byste zatoužili po tomto okruhovém speciálu, můžete si ho již nyní objednat přímo u Porsche za cenu přesahující 11 500 000 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy