Oettinger představil VW Golf R500, má masivní výkon a vysokou cenu

Společnost Oettinger se čas od času zaměří na tuning vozidel Volkswagen a po delší době představila svůj nový projekt na bázi Volkswagenu Golf R.

Projet nese název R500 a sám výrobce jej nazývá "super sportovním vozem". Automobil má agresivní widebody kit a 20-palcová´kovaná kola ATS s pneumatikami Dunlop Sport Maxx. Sportovní styling pokračuje v kabině, kde je přítomna hromada kůže, Alcantara, nové čalounění, jiná řadící páka a oranžové kontrastní prošívání.

Větší změny nastaly pod kapotoum, kde je umístěn 2,5-litrový pětiválcový motor TFSI  s novým turbodmychadlem, kovanými písty a optimalizovanou řídící jednotkou. K dispozici je také nový přívod vzduchu, lepší systém chlazení a sportovní výfukový systém. Díky těmto úpravám, motor produkuje 518 koní a 680 Nm točivého momentu.

I díky pohonu všech kol zrychlí Golf R500 z 0-100 kmh za 3,4 sekundy a rozjede se až na 300 km / h. V záloze jsou však ještě šílenější verze s výkonem 600, 650 a 750 koní. Standardní Golf R500 se dočká omezené produkce a jeho cena činí zhruba 150,000 eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy