Dočkáme se SUV od Smartu?

Smart | foto: Smart

Na základě současného modelu Smart Forfour, Fortwo a Renaultu Twingo, by do budoucna mohlo vzniknout mini SUV se zadním pohonem.

Koncern Daimler, který je vlastníkem automobilky Smart, se před nedávnem spojil s francouzským Renaultem. Z této spolupráce vzešla nová platforma, na které je postavena současná generace Renaultu Twingo, Smartu Fortwo a Forfour. O tomto trojlístku se napsalo již mnoho.
 
Server Autocar nyní přichází s informací, že Smart uvažuje o výrobě nového modelu. Konkrétně o mini SUV či spíše crossoveru. Podle Autocaru, je důvodem pro zavedení dalšího modelu do portfolia Smartu nízký prodej. Měsíčně se průměrně prodá pouze 3 600 modelů Fortwo a Forfour, Renaultů potom okolo 10 000 kusů. Nová továrna na Slovinsku ale dokáže vychrlit až 160 000 vozů ročně. Vedení Smartu tudíž hledá aktuálně nové možnosti navýšení prodejnosti.

V dnešní době je segment menších SUV a crossoverů jedním z nejrychleji rostoucích automobilových trhů.  A není proto divu, že většina výrobců se snaží nabízet v této sféře co nejvíce nových modelů.
Budoucí vůz od Smartu by měl využívat naprosto stejný technický základ, jako současné modely. Jedinou změnou by měla být přepracovaná karoserie. Ta by měla na délku měřit 3,75 metru, čímž přesáhne i Smart Forfour, což je největší současný nabízený model automobilky. Cena by měla začínat okolo půl milionu korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy