Zběsilá Škoda Fabia Combi R5 konečně představena, je to nářez!

Snad největším lákadlem na stánku Škody ve Wörthersee je vystavená zběsile vypadající Fabia Combi R5.

Ta je vlastně unikátem, protože se jedná o rally vůz v karoserii kombi. Jedná se však o pouhý koncept a se sériovou výrobou prý rozhodně nemáme počítat. Vůz má agresivní exteriér s polepy, dravý přední nárazník, sportovní mřížku chladiče a 18-palcová závodní kola z lehkých slitin.

To ale není vše, nechybí ani rozšířené blatníky z uhlíkových vláken, kryty zpětných zrcátek, centrální výfukové potrubí a masivní zadní křídlo. Kapitolou samotnou je i kabina, kde to vypadá jako v opravdovém rally speciálu. Digitální přístrojová deska, bezpečností rám a nebo závodní skořepiny Sparco potažené Alcantarou, to dává najevo, na jaké použití je tento vůz postaven.

Pod kapotou dostal kombík 1,6-litrový přeplňovaný čtyřválec, který produkuje 279 koní v 4750 otáčkách a 420 Nm točivého momentu při 4750 ot/min. Výkon jde na obě nápravy skrze pětistupňovou sekvenční převodovku a o bezpečné zastavení se starají 355milimetrové brzdové kotouče. Nechybí ani vzpěry McPherson, mechanické nápravové diferenciály a nebo palivová nádrž s objemem 82,5 litrů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy