Rolls Royce potvrdil výrobu nového kabrioletu a jeho nové jméno

rolls-royce | foto: Rolls Royce

Britský výrobce luxusních vozů Rolls Royce potvrdil, že v roce 2016 se můžeme těšit na příchod nového modelu. Ten bude vycházet z vozu Wraith. Bude se ovšem jednat o kabriolet a ponese jméno Dawn.

Včera v Los Angeles bylo oficiálně potvrzeno, že se rodina luxusních vozů Rolls Royce rozroste o dalšího člena. Má se jednat o kabriolet, neboli verzi drophead (takto výrobce označuje vozy bez pevné střechy). Novinka se ovšem nebude nazývat Wraith Drophead, ale jednoše Dawn. Toto jméno navazuje na slavný vůz vyráběný mezi lety 1949 – 1955.

Dawn bude přímo vycházet z kupé Wraith. Bude využit stejný podvozek a i stejný motor jako v případě Wraithu. Čili velká, dvojitě přeplňovaná „védvanáctka“ o objemu 6,6 litru s výkonem 624 koní.

Během testování sice automobilka využívala vůz s pevnou střechou, produkční verze bude ale vybavena střechou látkovou. Ta samozřejmě bude poháněna elektronicky.

Je asi nad slunce jasnější, že se opět budeme moci těšit na přepych a luxus Rolls Roycu. Na trh by se Dawn měl dostat v první čtvrtině příštího roku. A to s cenovkou okolo 250 000 liber. V přepotu na českou měnu je to zhruba 9 500 000 Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy