SEAT Ibiza se dočkala faceliftu, změn je celkem dost

Španělská značka SEAT představila facelift modelu Ibiza pro letošní rok, stalo se tak v Barceloně a vůz nabízí poměrně dost změn.

Automobil dostal jen drobná kosmetická vylepšení, jako jsou mírně odlišné přední světlomety s LED diodami pro denní svícení, jiná 16 a 17-palcová kola a odstíny karoserei Moonstone Silver a Chilli Red. Větší změny se odehrály v kabině, kam byl instalován nový volant, jiné větrací otvory, přístrojá deska a autorádio.

Zákazníci si budou moci individualizovat svůj vůz díky novým barevným balíčkům a to všech variant (třídveřová SC, pětidveřový hatchback a kombi ST). Kromě toho, SEAT přidává několik bezpečnostních a asistenčních systémů, jako je systém rozpoznání únavy a multikolizní brzda.

Nově bude nabízena i nejnovější generace informačního systému s podporou satelitní navigace, digitálního rádia DAB a přípojkou na iPod / USB. Chybět nemá ani funkce Mirror Link a SEAT Sound System se šesti reproduktory, subwooferem, zesilovačem a individuální možností nastavení.

Co se týče motorů, omlazená Ibiza bude k dispozici s tříválcovým 1,0-litrovým motorem o výkonu 75 koní. V silnější konfiguraci pak nabídne 95 a 110 koní. V nabídce se objeví i silnější motor 1,4 TSI s výkonem 150 koní a 250 Nm točivého momentu. V nabídce se objeví i naftové motorys výkony 75, 90 a 105 koní. Standardem se stane šestistupňová manuální převodovka, ovšem pro motory TSI 110 a TDI 90  se dá dokoupit dvouspojkový automat se 6. stupni.

"Nová Ibiza" se začne prodávat na podzim a to až do doby, než přijde její pátá generace, což se stane v polovině roku 2016.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy