Peugeot představuje supersport, ovšem jen virtuání

Peugeot se připojuje mezi výrobce, kteří tvoří návrhy vozů do virtuálních světů. Pro hru Gran Turismo 6, tak vznikl jedinečný návrh Peugeot Vision Gran Turismo Conept.

Virtuální svět je z mnoho hledisek atraktivnější, než ten, který prožíváme v reálu. V automobilismu to pak platí dvojnásob. Ve světě jedniček a nul nikoho nezajímá, jaké má vůz emise, kolik by stála jeho výroba či jestli je vůz vůbec vyrobitelný. Díky tomu můžou návrháři popustit uzdu své fantasie 

a vytvořit tak přesně to, co chtějí bez omezení. Nyní se do tohoto projektu ponořil i jinak poměrně konzervativní Peugeot.

Výsledkem je koncept, který designově navazuje na všem dobře známý Onyx a posunuje ho ještě více do extrému. 

Vůz je postaven na masivních kolech, vpředu 22“ a vzadu 23“, která si dozajisté ani chvíli neodpočinou. Mají totiž za úkol na silnici přenášet výkon z motoru V6 3,2L o počtu úctyhodných 875 koní. To samo o sobě zní dobře, ovšem když k tomu přidáme fakt, že celková hmotnost vozu je 875 kg, náš obdiv ještě stoupá. Toto monstrum s poměrem výkon/hmotnost  1:1, by mělo dokázat zrychlit z nuly na sto kilometrů, v hodině za těžko uvěřitelnou 1 sekundu a 73 setin!  Při této rychlosti budete jistě rádi, že vůz je osazen masivními karbonovými brzdami od italského Bremba.

Tohoto vozu se s jistotou, jako že zítra vyjde slunce, nikdy nedočkáme v reálném světě. Pokud by se tak ale stalo, jednalo by se pravděpodobně jen o výstavní kus, jako v případě konceptu od VW pro stejný herní titul.    

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy