Bentayga se dočká menšího souroence

Bentley | foto: Autocar

Automobilka Bentley již delší dobu koketuje se vstupem na trh s luxusními SUV. O připravovaném voze Bentayga, který by měl být představen ještě letos, se toho namluvilo již spoustu. Nyní ale britský výrobce zvažuje výrobu i dalšího SUV.

Segment vozů SUV roste jak houby po dešti. Zákazníků, kteří přecházejí od klasických sedanů ke crossoverům a vozů SUV, přibývá každý den. Tomuto trendu se přizpůsobují i jednotlivé automobilky. 

Wolfgang Dürheimer, generální ředitel Bentley, již v lednu přiznal, že jejich zájem tento segment stále roste, a proto se automobilka rozhodla pustit do vývoje dalšího, tentokráte menšího vozu, než je Bentayga. Důvodem je to, že prodeje mezi SUV rostou téměř třikrát rychleji, než v případě ostatních vozů. Automobilky Bentley si přitom pro konec tohoto desetiletí stanovila ambiciózní cíle prodeje a cítí, že díky prodejnosti vozů SUV může tento milník snadno splnit.

Rolf Frech, šéf inženýr Bentley, poodhalil novinky ohledně technického vybavení tohoto vozu. Má být postaven na platformě MSB. Jedná se o nový stavební kámen pro luxusní vozy pocházející z koncernu VW. Na stejném základě budou postaveny i příští generace většiny vozů britského výrobce.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy