Škoda představila žhavý pick-up FUNstar

funstar | foto: Autoexpresss.co.uk

Stejně jako každý rok se i letos stane okolí německého jezera Wörthersee dějištěm legendárního srazu majitelů a milovníků Golfu GTI. Není žádné tajemství, že se VW vždy na této akci vytáhne s nějakým odvážným konceptem. Je to ale Škoda, kdo na sebe strhl pozornost se svou novinkou určenou pro tuto akci.

Vůz, o kterém je řeč, nese jméno Škoda FUNstar. Již podle názvu je jasné, že se jedná o duševního nástupce dnes již stařičké Felicie Fun. Stejně jako u legendrní „Feldy“ se i zde jedná o malý designový pick-up. Bohužel se ale nebude narozdíl od předchůdce nikdy sériově vyrábět.

Za svůj vznik vděčí FUNstar skupině studentů Škoda Akademie. Automobilka tak pokračuje ve spolupráci s mladými lidmi, kteří přináší nový a svěží pohled na design vozů, jak bylo možné vidět v předešlém studentském projektu – Škoda Citijet.

Vůz je postaven na základě Škody Fabie třetí generace. Pod kapotou se skrývá motor o objemu 1.2 litru produkující 110 koní.  Tento výkon je přenášen skrze automatickou převodovku DSG na přední kola. Celý exteriér je oděn do kabátu bílé a šedé barvy, kterou si FUNstar vypůjčil od Octavie RS, stejně jako 18“ kola. Interiér i exteriér je plný doplňků v, pro Škodovku typické, zelené barvě. Ovšem vzhled není jediná odlišnost od sériové Fabie. Značnou proměnou prošla i zvuková stránka. Rádio je sice originální, ovšem na pomoc mu přišel zesilovač a subwooofer z nového Superbu. A aby toho hluku nebylo málo, byl do výfukového systému vložen rezonátor. Díky tomu se i malá škodovka nebojí pořádně zařvat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy