Ford představil novou generaci sedanu Taurus v Číně

V Americe je hodně populární sedan se jménem Taurus, který se tam prodává již v několikáté generaci. Až doposud jej Ford odmítal nabízet v Číně, což se ke včerejšku změnilo.

Na výstavě v Šanghaji se totiž ukázal Taurus pro rok 2016, přičemž se jedná o nový sedan pro náročné čínské firemní zákazníky. Pokud jde o design, nový Taurus připomíná ve velké míře menší Mondeo (v USA pod jménem Fusion) a tak si můžeme všimnout šestiúhelníkovoé masky chladiče a ostře vypadajících LED světlometů. Nechybí ani 19-palcová 10-paprsková kola a zadní světla s technologií LED.

Výrobce říká, že interiér nabízí "inteligentní design" s plným panoramatickým střešním oknem, s více než 25 inteligentními  skladovacími prostory a velkorysým prostorem pro cestující vzadu. O pohon se postará nový motor s objemem 2,7 litru EcoBoost V6, u kterého zatím nejsou k dispozici technické parametry.

Čínský Ford Taurus se bude vyrábět v nedávno otevřeném závodě Changan Ford Hangzhou Plant, do kterého byla vložena investice 760 milionu dolarů. Jedná se o šestý montážní závod Fordu v Číně a je schopen produkovat až 250.000 vozidel ročně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy