Legendární CLS od BMW dorazí, bude to M4 GTS

BMW 4 | foto: BMW Abu Dhabi Motors (Facebook)

BMW zřejmě pracuje na nástupci kultovní M3 CSL. Extrémně lehká verze Mnichovské střely je tedy blíže realitě než jsme vůbec doufali.

Dle Automobile Magazin, se M4 připravuje v nové verzi. Ta by se měla jmenovat GTS. Hlavní změnou je snížení hmotnosti. Konkrétně se mluví o 100 kg, které M4 GTS shodí ve srovnání se standartní M4. Snížení hmotnosti BMW docílí instalováním sedaček s karbonovou konstrukční, odstraněním zadních sedadel nebo některých komfortních prvků. Ve hře je také na přání dodávaná bezpečnostní klec.

Zároveň očekáváme i změny v designu. Ten by měl být o něco funkčnější po vzoru M4 MotoGP. Tedy jiný splitter, blatníky, tvar zrcátek, rozšířené prahy či jiný zadní difuzor a křídlo. Zesílené bude zřejmě i chlazení s větším objemem chladící kapaliny.

Změn se dočká zřejmě i motor. Sériový přeplňovaný třílitrový šestiválec má 317 kW a 500 Nm. Upravená verze M4 GTS bude mít zřejmě o 50 kW a 100 Nm více. Výrazně se tak změní i dynamika a maximální rychlost. Zpráva uvádí, že se vyrobí jen 750 vozů a prodej začne až příští rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy