Rychlost se bude měřit asi všude, nesmyslné investice Ministerstva

Dálnice D1 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Ministerstvo dopravy chystá nové chytré radary, ty zřejmě brzy budou na mýtných branách a budou měřit rychlost. Nesmyslné? Možná, byznys pro stát určitě.

Místo oprav nekvalitních silnic a dálnic, kterých je v Čechách bohužel většina, se bude investovat do radarů. Dálnice, za které platíme, tak místo nového povrchu, prodloužení připojovacích pruhů, či výstavby třetích pruhů, kde je to zapotřebí, dostanou radary za miliardy.

Ze statistiky dopravní policie, jsou přitom dálnice nejbezpečnějšími komunikacemi v zemi. Zároveň sami zákonodárci vědí, že je mnoho úseků, kde je zvýšení maximální povolené rychlosti naprosto bezpečné. Přesto se místo zvyšování rychlosti bude rychlost měřit, což k větší bezpečnosti zřejmě přímo nepovede.

Drtivá většina nehod na dálnicích způsobuje nepozornost, špatný stav vozidla, opravy defektů, či srážky se zvířaty. Proto doporučujeme místo radarů více plotů podél dálnic a hlavně nejdříve investovat do opravy samotných dálnic a až posléze začít přemýšlet, jak dostat od řidičů další peníze v podobě pokut za vyšší rychlost.

Samozřejmě vysokou rychlost neschvalujeme a předpisy se mají, a musí dodržovat. Jen na mnoha úsecích silnic a zejména dálnic, by mohla být daleko vyšší než současná. Tedy 130 popřípadě 90 km/h. To je ale už zase na jinou debatu…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy