Jaguar F-Pace bude představen v září na autosalonu ve Frankfurtu

Globální ředitel značky Jaguar Steven de Ploey koncem týdne prozradil další podstatné informace o prvním SUV značky.

To dostane jmenovku F-Pace a bude oficiálně představeno na frankfurtském autosalonu v září. Britská značka v současné době dokončuje práce na prvním crossoveru v historii značky, který bude komerčně nazván jako "F-Pace" . Již několikrát jsme mohli vidět jeho testovací mulu a dokonce i oficiální teaser zadní části.

První SUV Jaguar je v podstatě produkční verzí konceptu C-X17, jenž se představil v září roku 2013 na autosalonu ve Frankfurtu. Současně s tím využije i podstatnou část kompentů z modelů XE a XF, o nichž si vypůjčí i podvozkovou platformu. Co se týče pohonu, pod kapotou očekávejme zážehové a vznětové čtyřválce INGENIUM a časem přijde i verze F-Pace S.

Ta nabídne přeplňovaný 3,0-litrový motor V6 s výkonem 340 koní a točivým momentem 450 Nm. Hodně pravděpodobná je i verze SVR s přeplňovaným motorem V8 o objemu 5,0 litru s výkonem 550 koní a točivém momentu 680 Nm.

V neposlední řadě se hovoří i o plně elektrickém derivátu s maximálním dojezdem okolo 480 km. Elektrifikovaný F-Pace přijde v roce 2018 a očekává se, že bude sdílet technologii z chystaného hybridního Range Roveru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy