Audi RS3 Sedan údajně přijde na trh v USA

Nová zpráva ohledně ostré Audi RS3 naznačuje, že Audi připravuje verzi RS3 Sedan pro trh v Americe.

Serveru Fourtitude se podařilo zjistit, že americké zastoupení Audi of America prozradilo na setkání zaměstnanců v Marylandu před několika dny, že hodlá pro trh v USA nabídnout RS3 Sedan. Přitom v Evropě je model k dispozici pouze jako pětidveřový Sportback a neví se, zda se klasického sedanu dočkáme i my. 

Co je jisté, RS3 Sedan nabídne pod kapotou klasický 2,5 litrový přeplňovaný 5-válec s výkonem 367 koní a točivém momentu 465 Nm. Motor  bude spojen se sedmistupňovou převodovkou S tronic a výkon půjde na obě nápravy skrze systém pohonu všech kol Quattro.

Výsledné technické parametry by měly mít blízko ke klasické RS3 Sportback, která potřebuje 4,3 sekundy pro zrychlení z nuly na 100 km / h a zastaví jí až omezovač rychlosti na hodnotě 250 km / h.

Zatím nepadlo žádné slovo o tom, kolik vlastně bude nové RS3 Sedan stát, jasné je už to, že svou cenou významně převýší méně výkonnou verzi S3 Sedan. V zákulisí se dokonce hovoří o tom, že časem přijde na trh i verze s manuální převodovkou, ale konečné rozhodnutí ještě nebylo přijato.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy