Přinášíme vám render příštího Opelu Astra SportsTourer

Příští generace Opelu Astra Sports Tourer má ke své premiéře ještě trochu daleko, ale již dnes můžeme vidět její možnou podobu.

Tu představil Theophilus Chin na svém digitálně vytvořeném snímku a zda se mu dílo povedlo, posuďte sami. Samotná nová Astra se představí až v druhé půli letošního roku a populární německý hatchback přijde na trh nejdříve v klasické pětidvéřové verzi.

Hned poté bude v nejbližších měsících představena praktičtější verze s označením ST neboli "Sports Tourer". Návrhář se proto rozhodl podělit se o svou vizi a rovnou zveřejnil dva snímky potenciální podoby Astry ST.  Mimochodem, příští generace modelu se bude vyrábět v Ellesmere Port ve Velké Británii a ve městě Gliwice v Polsku.

Nová Astra vyjede na podvozkové platformě D2XX sdílené s Buickem Envision. Díky tomu vůz shodí na váze 50 až 100 kg a očekává se, že zadní náprava bude typu multi-link. Pokud bychom měli věřit nejnovějším zákulisním informacím, v plánu není kupé derivát GTC, naopak sedan přijde na jaře roku 2016.

Co již firma Opel potvrdila, tak fanoušci sportovních verzí si přijdou na své. V roce 2017 přijde totiž Astra OPC s přeplňovaným 4-válcovým motorem o objemu 1,6 litru a výkonem kolem 280 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy