Hyundai i20 Active - více plastů a vyšší světlá výška

Indické zastoupení korejské automobilky Hyundai dnes zveřejnilo rozsáhlou fotogalerii nové verze hatchbacku i20.

Ta nese přízvisko Active a oficiálně se představí příští týden. V podstatě se jedná o zvýšenou verzi modelu i20, přičemž vůz je o 10 mm delší, o 26 mm širší a má o 20 mm vyšší světlou výšku. Pro ochranu v terénu přibyly i černé plasty okolo podběhů kol, bočních prahů, stejně tak na spodní části předního nárazníku, kde nalezneme stříbrný ochranný kryt motoru.

I přes outdoorový vzhled jej Hyundai nabídne výhradně s pohonem předních kol, zatímco motory a převodovky se vypůjčí od standardního modelu. Automobil vyjede v základu na 16" kolech z lehkých slitin a nebudou mu chybět LED světla pro denní svícení nebo střešní lišty.

V kabině bude posádku hýčkat automatická klimatizace, hliníkové pedály, dekory středového panelu v barvě Tangerine Orange nebo Aqua Blue. Z další části výbavy zmiňme centrální dálkové zamykání, USB a AUX port, systém Bluetooth a 1 GB úložiště pro vaší oblíbenou muziku. Aby toho nebylo málo, i20 Active přidává i audiosystém s osmi reproduktory, elektrické ovládání sedadla řidiče a klimatizovanou odkládací schránku spolujezdce.

Hyundai i20 Active se bude prozatím nabízet jen v Indii a o tom, kdy se dostane do Evropy, to výrobce mlčí. Jenže vzhledem k tomu, že i20 nové generace slaví v Evropě nemalé úspěchy, o nabídku drsnější verze Active zcela jistě nebudeme ochuzeni.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy