Škoda Auto dnes začala vyrábět nový Superb

Dneškem začala v modernizovaném závodě v Kvasinách výroba nové Škody Superb třetí generace. První objednávky přitom Škodovka přijímá od desátého března.

Z výrobní linky dnes také sjel první vyrobený kus, kterým je verze liftback v šedé barvě karoserie Business. „Těší nás, že se produkce rozjíždí. Zahájení výroby nového Superbu je pro celou značku a zejména pro závod v Kvasinách skvělý a emotivní moment. Výroba tohoto fantastického automobilu je dokladem vysoké kompetence tohoto závodu a jeho zaměstnanců,“ řekl Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky.

I když se vůz už vyrábí, první kousky se ke svým majitelům dostanou v červnu tohoto roku. Pro zajímavost, od roku 2001 dodala automobilka přes 700 tisíc kusů Škody Superb. Dalším plusem je to, že v minulém roce byl Superb třetím nejprodávanějším vozem střední třídy.

Nová Škoda Superb přijíždí v základu s benzinovým motorem 1,4 TSI/110 kW a s cenou 599 900 Kč. V její výbavě Active je vybavena šestnáctipalcovými koly z lehké slitiny. Za pozornost stojí rozsáhlá bezpečnostní výbava, v níž nechybí elektronický stabilizační systém ESC s multikolizní brzdou, airbag řidiče a spolujezdce, hlavové airbagy, kolenní airbag řidiče, boční airbagy vpředu a signalizace nezapnutých pásů s předepínači a omezovači tahu i na zadních sedadlech. Bezpečnostní výbavu voz u navíc rozšiřuje tzv. Front Assist včetně funkce nouzové brzdy City a elektronické kontroly tlaku vzduchu v pneumatikách.

Naprostou novinkou u Superbu je elektronická parkovací brzda. Jeho výbava zahrnuje i autorádio Swing s pětipalcovým barevným displejem, osmi reproduktory, slotem na SD kartu a možností připojit USB nosič. Nechybí informační displej Maxi DOT nebo signalizace vzdálenosti při parkování vzadu. Pohodlí pro posádku na palubě nové generace Superbu zvyšuje i dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy