Dvojče nové Mazdy MX-5 se bude jmenovat Fiat 124 Spider

Šéf koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Sergio Marchionne dnes oznámil, že společnost Fiat pojmenuje dvojče současné Mazdy MX-5 jako 124 Spider.

Během autosalonu v Ženevě se v rozhovoru pro portál Auto Express zmínil, že výkonný otevřený Fiat opravdu bude. Dnes je navíc jisté, že dostane jmenovku po svém dávném předchůdci, který nesl taktéž označení 124 Spider.

Očekává se, že podvozek a rozvor kol bude naprosto stejný, jako u nové MX-5. Karoserie naopak dostane retro design, jenž ponese klasické prvky původního Fiata 124 z roku 1960. Hmotnost auta by neměla překročit hranici 1000 kg a pod kapotu se dostane celá řada moderních motorů, včetně 1,4-litrové jednotky MultiAir Turbo.

Postupem času dorazí na trhy i ostrá verze Abarth se stejným motorem, který však bude vyladěn na 200 koní. Fiat 124 Spider Abarth dostane i větší brzdy, tužší odpružení a trochu agresivnější body kit karoserie.

Moderní Fiat 124 Spider by dle předběžných zpráv měl dorazit na trhy v roce 2016, verze Abarth se pravděpodobně představí o rok později.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy