Volkswagen Golf GTD Variant - naftový rychlík přijíždí

V Ženevě toho automobilka Volkswagen odhalila celkem dost, jedna novinka si však zaslouží speciální pozornost.

Tou je model Golf GTD Variant, který je nejnovějším přírůstkem do rodiny řady Golf. Verze GTD (Gran Turismo Diesel) vychází z krátké verze hatchbacku, která se představila na autosalonu v Ženevě před dvěma lety. Proto i verze Variant dostala stejný čtyřválcový 2,0-litrový turbodiesel s výkonem 184 koní a maximálním točivým momentem 380 Nm.

Vzhledem k mírnému nárůstu hmotnosti, zrychlí z 0 na 100 km/h za 7,9 sekundy, což je o 0.4 sekundy déle, než u hatchbacku. Volkswagen navíc slibuje, že kombinovaná spotřeba paliva dosáhne 4,4 litrů na 100 km. Prozatím výrobce taktéž prozradil, že na domácím trhu v Německu bude vůz ohodnicen základní sumou 31,975 Eur.

Za ně dostane zákazník 17-palcová kola, bi-xenonové světlomety, zadní zatmavená světla a černé střešní lišty. V základu též nechybí chromované koncovky výfuku, o 15 mm snížený sportovní podvozek a několik vylepšení interiéru, jako jsou pedály z ušlechtilé oceli, osvětlené prahy dveří a hlavice řadící páky ve stylu golfového míčku.

Za příplatek 965 Eur dostane vůz balíček Sports a Design. Ten zahrnuje tónovaná boční okna, systém volby jízdního profilu, červené brzdové čelisti a větší slitinová kola o rozměru 18 palců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy