Opel Corsa OPC přijela do Ženevy, pod kapotou má 207 koní

Opel napínal své fanoušky postupnými ukázkami nejžhavější Corsy v historii modelu. Včera se konečně všichni dočkali a na stánku v Ženevě mohli spatřit sériovou podobu Corsy OPC 2015.

Vůz nesl tmavě modrý lak karoserie a nejnovější kapesní raketa je vlastně pouhým výraznějším faceliftem svého předchůdce. Nicméně, i tak je Corsa OPC stále velmi atraktivní díky agresivnějšímu body kitu a 17-palcovými koly s pneumatikami Michelin o rozměru 215/45 R17.

Srdcem a duší nejnovějšího vydání ostré Corsy 1,6-litrový přeplňovaný benzínový čtyřválec o výkonu 207 koní a točivém momentu 280 Nm. Motor je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou, se kterou Corsa OPC zrychlí z 0 na 100 km / h za 6,8 sekundy Nejvyšší maximální rychlost činí 230 km / h a Opel říká, že super Corsa spotřebuje v kombinovaném režimu jen 7,5 litru na 100 km.

Pro ty, kteří nejsou zcela spokojeni se standardním provedením OPC, poskytuje Opel doplňkový balíček Performance Package. Ten zahrnuje větší 18-palcová kola, tužší nastavení podvozku, mechanickou lamelovou uzávěrku diferenciálu Drexler a přední brzdy Brembo s kotouči o rozměru 330mm.

Prodeje nového Opelu / Vauxhallu Corsa OPC / VXR začnou ještě letos v květnu, cena bude známa až o něco později.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy